home zoeken contact

RIWA-Maasprijs 2002

RIWA-Maas is het internationale samenwerkingsverband van drinkwaterbedrijven die Maaswater gebruiken als bron voor de drinkwaterbereiding. Gezuiverd Maaswater is het drinkwater voor meer dan 6 miljoen mensen in onder andere Den Haag, Rotterdam, Antwerpen, Brussel en de provincie Limburg.

Eens in de vier jaar reikt RIWA-Maas de Internationale Maasprijs uit aan een instelling en/of persoon die zich verdienstelijk maakt voor een kwaliteitsverbetering van het Maaswater.

Vanwege mijn inspanningen om op mijn bedrijf zo milieuvriendelijk mogelijk te werken, en vanwege mijn activiteiten om collega’s, overheid en consumenten te overtuigen van het belang van milieuvriendelijkere akkerbouw, mocht ik in 2002 deze prijs ontvangen uit handen van zijne koninklijke hoogheid prins Laurent van België.

Ik moest de prijs overigens wel delen met mijn Belgische collega, Eric Philippart, die op zijn bedrijf ook zo milieuvriendelijk mogelijk werkt. Dit maakte natuurlijk de eer niet minder!

> Meer over de RIWA-Maasprijs 2002

Uitreiking Internationale Maasprijs 2007

Op 14 juni jl. mocht Norbert Huijts tijdens een conferentie in Maastricht de 4e Internationale Maasprijs uitreiken aan zijn opvolgers. De in RIWA Maas verzamelde drinkwaterbedrijven kenden de prijs dit jaar toe aan Waterschap Aa en Maas en aan het Maasziekenhuis in Boxmeer, voor een gezamenlijk project waardoor de nieuwbouw van het ziekenhuis gescheiden afvalstromen voor urine en ontlasting zal krijgen. Hierdoor zal dit gedeelte van het afval apart verwerkt kunnen worden, wat de uiteindelijke kwaliteit van het Maaswater ten goede komt.

Klik op een foto voor een vergroting.


Uitreiking van de Internationale Maasprijs op 14 juni.

Toehoorders tijdens de uitreiking van de prijs.

Norbert reikt de prijs uit.

Norbert feliciteert één van de nieuwe winnaars van de RIWA Maasprijs (en 't gebeurt 'm niet vaak, maar nu heeft hij toch écht een plank voor z'n kop).

De oude en nieuwe prijswinnaars naast elkaar.

 

Ontwerp: double standard design

bijgewerkt op 11 november 2020