home zoeken contact

Links naar biologische bedrijven en organisaties

Welkom op deze pagina met de favoriete links van biologisch akkerbouwbedrijf Kasteelhoeve Puth te Voerendaal, Zuid-Limburg. Wij verkopen eigen biologische speltmeel, speltbloem en speltgraan in onze bio-shop.

Biologische verkoop
Proef de aandacht Acties om de koop van biologische producten te stimuleren.
TIP: Bio-gids Hier kunt u gemakkelijk zoeken naar biologische winkels bij u in de buurt
Ur-Pilsner van de Gulpener Bierbrouwerij De Gulpener Bierbrouwerij brouwt het biologische biertje Ur-Pilsner. De brouwgerst voor dit smaakvolle biologische streekbier is onder andere afkomstig van mijn bedrijf!
Hoeve Corisberg Hoeve Corisberg in Heerlen is een woon-werkboerderij voor (jong-) volwassen mensen met een verstandelijke handicap. Er is een biologisch-dynamisch land- en tuinbouwbedrijf gevestigd, en de daar geproduceerde producten worden verkocht in de boerderijwinkel
Kollenberger Spelt Organisatie van telers, molenaars en bakkers die de oude graansoort spelt op en rondom de Kollenberg in Sittard telen, malen en bakken tot heerlijk brood, dat te koop is in de regio Zuid-Limburg. Ik ben lid van deze organisatie, en lever als enige biologisch spelt aan bij de molenaar.
Graanpletterij De Halm Het grootste deel van mijn spelt gaat tegenwoordig naar deze graanpletterij, waar ze er heerlijke speltmuesli van maken.
Odin Odin is een landelijke besteldienst voor biologische producten, waar u een biologisch groente- en fruitpakket of een vleespakket kunt bestellen. Er is altijd wel een afhaalpunt bij u in de regio. 

Verenigingen van biologische boeren
Mergelwind Vereniging van biologische boeren in de Euregio Maas-Rijn. Een deel van de groenten die wij in onze winkel verkopen is afkomstig van Mergelwind, en dus van biologische collega's uit de regio. 
Nautilus Biologische akker- en coöperatie te Lelystad. Zorgt voor kennisuitwisseling van de aangesloten biologische boeren, en ondersteunt de verkoop van biologische producten.
TIP:
Van Eigen Erf
Biologisch Goed van Eigen Erf is een landelijke organisatie van biologische boeren die hun eigen producten in een boerderijwinkel verkopen. U kunt hier zoeken naar een biologische boerderijwinkel in uw regio, of  u kunt bestellen via de webwinkel. Ik ben ook lid van deze organisatie.  

Biologische groothandels
Biofresh Belgische groothandel in biologische producten met een uitgebreid assortiment.
Biofrische Dienst Duitse groothandel in biologische producten uit de hele Euregio. Deze is gevestigd in Aken en werkt samen met Mergelwind, de vereniging van biologische boeren uit die regio. 

Biologische belangenbehartiging / keurmerken
Bionext De beleids- en promotie-organisatie voor biologische landbouw en voeding. In het consumentegedeelte vindt u veel informatie over voedsel en een grote verscheidenheid aan recepten. 
Skal/ Eko-keur Skal is de organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Ze doet dit door middel van inspectie en certificatie (o.a. het EKO-keur). 

Biologische advisering / onderzoek
Louis Bolk Instituut Het Louis Bolk Instituut verricht wetenschappelijk onderzoek voor de ontwikkeling van de biologische landbouw, voeding en gezondheidszorg
Warmonderhof De Warmonderhof is een biologische proefboerderij in Dronten, waar onderzoek verricht wordt naar de biologische landbouw, en waar mensen opgeleid worden in de biologisch-dynamische landbouw.

Overzichtspagina's
Biologische boerderijen startpagina Overzichtspagina met links naar zeer diverse biologische boerderijen / boerenbedrijven in geheel Nederland.
Biologische startpagina Overzichtspagina met zeer diverse biologische links.

 

Ontwerp: double standard design

bijgewerkt op 11 november 2020