home zoeken contact

Open Dag Kasteelhoeve Puth 2006

Op zondag 27 augustus 2006 was de Open Dag van biologisch akkerbouwbedrijf Kasteelhoeve Puth. Het was een zeer succesvolle dag. De slechte weersvoorspelling heeft slechts weinig mensen weerhouden om eens een kijkje te komen nemen op ons bedrijf. Ondanks een enkele regenbui hier en daar, was het gezellig druk en konden alle activiteiten op een hele hoop belangstelling rekenen. Wij zijn erg blij met hoe het gegaan is. Hieronder vindt u een fotoverslag.


Er werd al vroeg in de ochtend begonnen met het stoken van de historische bakoven.. Hierin werden broden en pruimenvlaaien gebakken; die - eenmaal afgekoeld - gretig aftrek vonden.


Mensen konden zeer diverse oude trekkers en landbouwmachines bekijken in het veld vóór de kasteelhoeve.


Een deel van ons marktkraampje op de biologische markt was gewijd aan de graansoorten die wij verbouwen en de producten (meel, bloem, pasta) die daarvan gemaakt kunnen worden.


Ook onze biologische collega's uit de regio waren ruim vertegenwoordigd op de biologische markt.


Sfeerbeeld van de Open Dag onder de toegangspoort door; deze drukte was er al nog voor de officiele opening.


Met paard en wagen werden de vaten Limburgs Land Pilsener van de Gulpener Bierbrouwerij aangesleept.


Met het heffen van een eerste glas Limburgs Land Pilsener openden Norbert Huijts en directeur Halmans van de Gulpener Bierbrouwerij de feestelijke dag.


Op het veld waren de ploegwedstrijden (met oude trekkers!) inmiddels in volle gang. De geploegde vore werd door de deskundige jury beoordeeld.


Bij ons marktkraampje was het de hele dag een drukte van belang. Het tweede deel van ons kraampje was gewijd aan de andere producten die wij op onze eigen velden telen, zoals aardappelen, courgettes en Nieuwzeelandse spinazie.


Voor de biologische haute cuisine maaltijd door Jeu Notermans stonden de mensen in de rij.


Er werd ook geploegd met echte boerenpaarden (achtergrond).


De trekpaarden met hun trotse eigenaar.


De ploegwedstrijd nog steeds in volle gang.


Overzichtsfoto van het gedeelte waar geploegd werd; op de achtergrond is het een drukte van belang bij alle demonstraties van oude trekkers en machines die de OTMV had georganiseerd.


Rond vier uur brak er een hoosbui los, waarbij eenieder moest rennen om droge kleren te kunnen houden. Dit is een sfeerbeeld van "na de regen".


Het Voerendaalse seniorenorkest was al snel na de hoosbui weer dapper aan het spelen.


Ook een groot deel van de bezoekers liet zich door een beetje regen niet "uit het veld slaan".


De kinderen vermaakten zich prima met de plassen regenwater.


Ook deze dreumes amuseerde zich uitstekend in deze voor hem enkeldiepe plas water.


De jongste stroopstokers van Nederland lieten intussen even zien, hoe er vroeger in zo'n hele grote ijzeren ketel appelstroop gemaakt werd.

 

Ontwerp: double standard design

bijgewerkt op 11 november 2020