home zoeken contact

Open Dag Kasteelhoeve Puth 2005

De Open Dag van biologisch akkerbouwbedrijf Kasteelhoeve Puth op zondag 4 september 2005 was een groot succes. Er waren zeer diverse activiteiten, zoals het feestelijk aanslaan van het eerste vat Limburgs Land Eko pilsner, de ploegwedstrijd, georganiseerd door Agrarisch Jongeren Kontact Heerlen én Mergelland, diverse live muziek optredens, een heuse biologische markt met veel verschillende stands, een biologische bakker en een biologische kok. Onze bezoekers vermaakten zich prima en waren lovend over deze Open Dag.

Om 10 uur kwamen de eerste bezoekers al binnen, en al snel daarna was het razend druk. Wij van kasteelhoeve Puth bemanden een kraampje, waarop wij onze eigen producten uitstalden, zoals de diverse soorten granen, meel en bloem, de witte en rode kool, de verschillende soorten aardappels en de pas geoogste bospeen. Ons kraampje kon op heel wat belangstelling en kopers rekenen!

Ook konden bezoekers onze bio-shop bezoeken, en vanwege de enorme toeloop ontstond er dikwijls een file bij de deur van de winkel. Onze winkelbediendes stonden klaar om uitleg te geven over de winkel en over openingstijden, en om ook hier onze producten te verkopen.


Bezoekers op de Open Dag

Op de biologische markt presenteerden vele biologische collega’s hun producten. Vaak konden mensen de producten proeven, en meestal leverde dat complimentjes op over de heerlijke smaak. Ook bij onze collega’s werden dus goede zaken gedaan.


Onder toeziend oog van Norbert Huijts tapt John Halmans
het eerste Limburgs Land Eko biertje.

Om 12 uur arriveerden de eerste vaten Limburgs Land Eko pilsner per paard en wagen bij onze kasteelhoeve. De directeur van de Gulpener Bierbrouwerij, John Halmans, sloeg het eerste vat aan, en samen met Norbert Huijts genoot hij van de eerste glazen bier.

Tijdens deze ceremonie speelde het jeugdorkest van de harmonie St. Joseph prachtige muziek. Ook gedurende de rest van de dag konden de bezoekers genieten van mooie live muziek, zoals van het BP-koor, het ZVON Sloveens koor en Bob Heuvelmans op zijn harp.


Bob Heuvelmans op de concertharp

Onze bezoekers genoten van het prachtige weer; de jongeren van het AJK hadden het erg druk met het verkopen van verfrissende koele drankjes, en ook het standje met biologisch ijs van Boermarke (een aanrader!) deed goede zaken.

Daarnaast konden mensen ook gaan kijken bij bakker Frans Knaapen, die in de oude bakoven van Kasteelhoeve Puth zijn broden bakte, en bij kok Jeu Notermans, die culinaire biologische gerechten klaarmaakte waar men van mocht proeven en smullen.

De ploegwedstrijd, georganiseerd door de AJK’s, werd druk bezocht en ook de rondleidingen over de akkers van Kasteelhoeve Puth waren een succes.


De ploegwedstrijd op de akker van kasteelhoeve Puth

Tot het einde aan toe bleef het hartstikke gezellig en druk op onze kasteelhoeve. Van onze bezoekers hoorden we niets dan lof en complimenten, en dus zakten wij aan het einde van de dag zwaar vermoeid maar zeer tevreden neer in een comfortabele stoel en toostten op een goed gelukte Open Dag.

 

Ontwerp: double standard design

bijgewerkt op 11 november 2020