Akkerbouw en het milieu

De manier waarop boer Norbert werkt, heet biologische akkerbouw. Hij mag geen kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen gebruiken. Dat wordt gecontroleerd door een stichting die Skal heet. Als zij tevreden zijn, mag Norbert zijn producten biologisch noemen.

Biologische producten zijn mogelijk beter voor de gezondheid. Er zitten geen restjes kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen op, omdat die niet gebruikt worden. En sommige mensen denken dat biologische producten ook meer vitamines en mineralen bevatten. Maar de wetenschappers zijn hier nog niet definitief over uit.

We weten wel zeker dat biologische akkerbouw beter is voor het milieu, voor de natuur in onze leefomgeving. Alle kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen die teveel in de grond zitten, hinderen de natuur. Bij regen spoelen deze stoffen weg naar de slootjes en naar het grondwater. In de sloten kunnen de normale dieren en planten niet goed tegen kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen. En hier in Limburg pompt de waterleidingsmaatschappij grondwater omhoog om er drinkwater van te maken. Dat moet toch zeker schoon drinkwater blijven!!!!!

Vind je niet?

 

 

 

deze pagina is bijgewerkt op 10 november 2020